Meest gestelde vragen

Vrijwel iedereen weet dat je met je hond terecht kunt bij een hondentrimsalon voor de vachtverzorging en vachtonderhoud van je hond.
Maar dat je ook met je kat terecht kunt bij de kattentrimsalon? Dat weten veel mensen niet. Dat komt omdat kattentrimmen nog een vrij onbekend beroep is.
Toch hebben ook katten vachtverzorging nodig.
Zowel de langharige, de halflangharige en de kortharige kattenrassen.

Waarom zou u uw kat naar een kattentrimsalon toe brengen ?

– Uw kat heeft snel last van klitten in zijn vacht
– Uw kat verliest veel haren
– U hebt veel haren in uw huis liggen
– Uw kat heeft met enige regelmaat last van haarballen
– vanwege de hoge leeftijd van uw kat kan hij/zij zichzelf niet goed meer verzorgen
– vanwege overgewicht kunnen katten zichzelf niet goed verzorgen, hierdoor kunnen er sneller klitten in de vacht ontstaan

U kunt u kat ook preventief laten trimmen

Dat zal betekenen dat uw kat bijna niet meer zal verharen.
U veel minder haren in uw huis hebt liggen.
De kans op haarballen afneemt.
De kans op klitten in de vacht neemt ook af.
U hebt er zelf praktisch geen onderhoud meer aan.

Laten katten zich trimmen in een trimsalon ?

Mijn ervaring is dat de meeste katten zich wel laten behandelen bij mij in de salon. Dat komt omdat ze in een andere omgeving zijn, en ik ben een onbekend persoon voor ze. Dat maakt vaak veel indruk op ze, waardoor ze de behandeling goed toe laten. Toch zitten er ook uitzonderingen tussen. Als ze het echt niet toelaten is het een optie om een kat te behandelen onder een roesje of narcose. Dit kan echter alleen bij een dierenartsenpraktijk. Want er moet toezicht zijn van een dierenarts en een dierenartsassistente.
Daarna is het de bedoeling om de kat het trimmen aan te leren zodat ik de kat wel in mijn salon kan behandelen. Hiervoor kun je een regeling treffen met de eigenaar van de kat. Ik kijk altijd in het belang van de kat. En bij ons in de salon staat de kat centraal.

Mag de klant bij de behandeling blijven ?

Ja uiteraard mag dat, graag zelfs.
Ik adviseer de klanten ook altijd om bij de behandeling te blijven. Uiteraard kan ik ze het niet verplichten, dus als ze weg willen dan mag dat uiteraard ook. Maar over het algemeen blijven de meeste klanten bij de behandeling.
Katten zijn van nature hele stress gevoelige dieren. Ik als onbekend persoon heeft weinig invloed op de kat. De eigenaar daar in tegen heeft juist veel invloed op de kat, omdat het een bekend persoon is.